mandag den 12. september 2011

Hjerter af guld

I dag har ærlig talt været en rigtig lortepis dag.. Jeg har sovet det meste af dagen og aftenen, fordi jeg ikke har haft eneri til andet.. På sådan en dag kan jeg slet ikke beskrive, hvor vigtigt det er for mig at have dyr i nærheden..
Selvom min mor har gået ture med Silke i dag, har hun alligevel ligget sammen med mig og daset i et par timer.. Bare det at jeg kan række armen ud og så mærke hendes varme pels, virker utrolig beroligende på mig..
Men det aller hyggeligste er når jeg ligger i smørhullet mellem Mille og Silke.. Især når Mille er i bad og Silke vasker min arm, så kan jeg ikke lade være med at føle en lille glød af varme og kærlighed i mit ellers så dystre indre..

Jeg mener at man undervurderer dyrs effekt på (syge) mennesker.. Dyr er lette og lige til, de lyver aldrig og de elsker dig ubetinget, hvis du behandler dem godt..
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Silke har reddet mit liv.. Jeg ville aldrig ha klaret mig gennem min sygdom uden hende og nu vil og kan jeg aldrig undvære hende igen.. Jeg ved at mine forældre er af den samme overbevisning, så mon ikke de elsker Silke endnu højere af den grund?
Da jeg var indlagt og mine forældre havde Silke med til mig hver dag, oplevede jeg også hvordan mange af de andre patiener lyste op, når de så hende.. Mange kom hen og snakkede med hende, og det var tydeligt at de nød hendes kærlige sind og umiddelbare åbenhed.. Dyr dømmer dig ikke (til forskel fra mennesker) selvom du er indlagt på psykiatrisk afdeling..
Nok for nu - nu vil jeg op i seng og putte med mine to guldklumper, som allerede ligger oppe i sengen og venter på mig.. Godnat :)



6 kommentarer:

  1. Nåh hvor er det smukt skrevet :)
    Jeg har aldrig haft den store forkærlighed for dyr... Men her i sommerferien var der en kat udenfor vores hus der bare gik rundt og var så sulten. Vi spurgte rundt omkring om der var nogen der kendte den, det gjorde de ikke, så vi tog den ind og gav den mad osv. Den var bare såå sød og kærlig, og jeg kunne godt mærke at den virkelig hjalp når jeg havde det dårligt.
    Nu har vi fundet ud af at det er naboens kat, de var på ferie. Men katten kommer her stadig ret tit, og den hjælper virkelig på situationen :) Det er så lækkert at have en at snakke med hele tiden :)))
    Hvis ikke det var fordi at vi skal flytte til København om 3 måneder, så ville jeg skaffe mig en kat med det samme :)

    Som du har set på min blog, så er jeg startet i en ny behandling hvor der også er grupperterapi, og der var der en der sagde at hendes hund var den der havde hjulpet mest alle de år hun havde været syg. Så kom jeg til at tænke på dig :)

    Håber på at morgen-dagen bliver bedre :)

    Knus til dig og dine kønne dyr
    Ása

    SvarSlet
  2. Det er fandme dejligt, at du har de to kære små til at passe på dig og opmuntre dig lidt.

    SvarSlet
  3. Ása: Det er dejligt at du har fået øjnene op for dyr og har opdaget lidt af deres virkning på folk.. Hehe.. Men igen, så er det nok meget individuelt..
    Spændende med KBH, hvad skal I lave der? :) Min søster bor også derovre, det er en skøn by.. Ved du så hvor du skal gå i behandling osv?

    Tine: Ja jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke var en del af mit lille trekløver :)

    SvarSlet
  4. Ja det er super skønt :)
    Vi skal studere i København, så vi flytter dertil lige før jul (mine brødre studerer også i KBH, og så kommer vores forældre og holder jul sammen med os). Så det bliver meget spænende at se hvordan det hele kommer til at gå...
    Nej jeg ved ikke endnu hvor jeg skal gå i behandling, men det skal være DAT behandling. Kender du den? Det er forskellige steder i KBH, og dem herfra skal hjælpe mig med at kontakte dem i KBH, så skulle det vist gå hurtigere... Jeg håber ;)

    SvarSlet
  5. Hej :)
    Jeg er ny læser din en ellers skønneskønne blog!

    Jeg giver dig helt ret. Der er intet som dyrs kærlighed! Specielt når jeg ikke bor hjemme mere og ikke må have hund, så værdsætter jeg viirkelig at komme hjem til min lille bjørn :) det bedste og mest uskyldige renhjertede i verden.

    men, tak fordi jeg må læse med i din hverdag :)

    SvarSlet
  6. Du er meget velkommen i min hverdag som i den grad er præget af varme, bløde renhjertede væsner :)

    SvarSlet